Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Νουά μοσχαρίσιο με πορτοκάλι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό νουά μοσχαρίσιο σε μερίδες
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κορνφλάουρ (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τα 2/4 από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάουμε το κρέας να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. κι αυτό.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κρέας με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ½ ώρες. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί κι άλλα υγρά και συμπληρώνουμε, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος.
- Αφού μαλακώσει, προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά δεμένη, διαλύουμε σε 1 φλιτζανάκι νερό το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 21428
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο