Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Μαρέγκες
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά (μόνο το ασπράδι τους) σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35-40 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90οC.
- Χτυπάμε σε γυάλινο σκεύος, με μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια και σιγά-σιγά ανεβάζουμε ταχύτητα.
- Όταν αφρατέψουν και σφίξουν προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι (φοράμε γάντι) και με πολύ απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελάχιστα.
- Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και με τη βοήθεια κορνέ φτιάχνουμε μικρές μαρέγκες.
- Ψήνουμε για 2 ώρες.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Τα εργαλεία και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να έχουν ίχνος λιπαρότητας. Οι μαρέγκες μπορούν να διατηρηθούν καλά μέχρι 2 εβδομάδες σε τάπερ ή βάζο αεροστεγώς κλεισμένες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4150
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο