Χταπόδι βραστό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι (μπαχάρι)
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε το χταπόδι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ολόκληρο το κρεμμύδι, το λάδι και το πιπέρι.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, προσθέτουμε το χταπόδι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει ίσα ίσα το χταπόδι.
  4. Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  5. Σουρώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια.
  6. Σερβίρουμε με λαδόξυδο.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 21885 Εμφανίσεις σήμερα: 2