Πληροφορίες για τη μυζήθρα
Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού κι έχει διάφορες μορφές. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα. Η γεύση είναι συνήθως υφάλμυρη, μπορεί όμως ναι είναι και γλυκιά όπως αυτή της Κρήτης. Οι δύο κύριες μορφές της είναι η μαλακιά και η σκληρή. Η σκληρή μυζήθρα είναι πολύ αρμυρή, τρίβεται δύσκολα και πασπαλίζεται στα μακαρόνια. Παραλλαγές της μυζήθρας υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Ραβιόλια με μυζήθρα και μυρωδικά
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Φρέσκα ζυμαρικά
Πίτσα ολικής άλεσης με μυζήθρα
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Πίτες και Ζύμες, Πίτσες
Εύκολα μυζηθροπιτάκια
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Ελιόψωμο με μυζήθρα
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Ψωμί, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Μυζηθροπιτάκια με μέλι
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Πίτες