Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Ντοματόσουπα γρήγορη
Υλικά συνταγής
- 5 μέτριες ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
- 2 μέτρια αγγούρια (ξεφλουδισμένα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φλιτζ. κρύο νερό
- 4 κ.γ. αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε το αγγούρι, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε νερό, ξύδι και αλάτι. Πολτοποιούμε το μίγμα σε μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή.
- Σερβίρουμε κρύα.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7666
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο