Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...
Κυδώνια στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κυδώνια μέτριου μεγέθους
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 σφηνοπότηρο μπράντι
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη σε λίγο νερό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το μπράντι και την κανέλα.
- Ψήνουμε στους 100οC ώσπου να μαλακώσουν.
- Σερβίρουμε ζεστό το γλυκό μας, αλλά και κρύο είναι εξίσου νόστιμο.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Aν δεν νηστεύουμε μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό και με σαντιγί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11807
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο