Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων, τα οποία συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.
Επίσης, οι σουπιές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και...
Σουπιές με σπανάκι λεμονάτες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κοχλάζον νερό ζεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζων νερό, ώστε να ξεφλουδίσει ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. τις σουπιές. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το σπανάκι και το μπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους.. Κόβουμε σε λωρίδες τις σουπιές.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις σουπιές. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. λίγο το σπανάκι και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από τις σουπιές ή νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό μας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Αν η κατσαρόλα μας μπαίνει στο φούρνο μεταφέρουμε το φαγητό απευθείας στο φούρνο σκεπασμένο. Ειδάλλως, μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρέξ ή ταψί, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα και με τον φούρνο), μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Το τελευταίο λεπτό περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 24423
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο