Πρόκειται για μια ποικιλία ντομάτας που προέρχεται από το νησί της Σαντορίνης. Έχει ιδιαίτερα μικρό μέγεθος, ενώ η νοστιμιά του οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην υψηλή του περιεκτικότητα σε...
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης νηστίσιμοι
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
- ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι) για το τηγάνισμα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα μας να είναι ένας αραιός χυλός γιατί αλλιώς οι ντοματοκεφτέδες μας θα γίνουν πολύ σφιχτοί.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Μόλις ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες τους γυρνάμε από την άλλη. Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Τους σερβίρουμε ζεστούς.
Σαντορίνη
Κυκλάδες
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 50910
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο