Το πιο φημισμένο κοντοσούβλι της χώρας είναι αυτό της κωμόπολης Δεσφίνας του νομού Φωκίδας. Είναι φημισμένο τόσο για την γεύση του όσο και για το σερβίρισμα του σε λαδόκολλες. Λόγω της φήμης του,...
Κοντοσούβλι κοτόπουλο
Υλικά συνταγής
- 2 ½ κιλά κοτόπουλο μπούτι
- 200γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 60γρ. ηλιέλαιο
- 30γρ. αλάτι
- 2 κ.γ. (10γρ.) πιπέρι
- 1 κ.γ. (5γρ.) πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- 1 κ.γ. (5γρ.) μπούκοβο
- 1 κ.γ. (5γρ.) ρίγανη
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 60γρ. περίπου. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα κομμάτια του κρέατος με όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
- Την επόμενη μέρα αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου.
- Περνάμε τα κομμάτια στην βέργα της σούβλας (καλύτερα να είναι τετράπλευρη) και τα πιέζουμε να είναι σχετικά σφικτά μεταξύ τους. Ψήνουμε χαμηλά για μερικά λεπτά. Έπειτα ανεβάζουμε τη βέργα πιο ψηλά και ανοίγουμε «χώρο» στα κάρβουνα κάτω ακριβώς από το κοντοσούβλι, ώστε όταν αρχίσουν να τρέχουν τα λίπη να μην πάρουν φωτιά. Τα κάρβουνα τα βάζουμε και από τις δυο μεριές.
- Δεν γυρίζουμε συνέχεια το κοντοσούβλι, αλλά κατά διαστήματα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια πιπεριάς, ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλο, για περισσότερη γεύση.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27821
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο