Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από δηλητηριώση ζώα.
Βούτυρο με μαϊντανό και εστραγκόν
Υλικά συνταγής
- 250γρ. βούτυρο
- 25γρ. φρέσκο εστραγκόν ή 10γρ. αποξηραμένο
- 25γρ. φρέσκο μαϊντανό ή 10γρ. αποξηραμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 250 γραμμάρια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσει.
- Ανακατεύουμε, με σπάτουλα ή με τα χέρια φορώντας γάντια, το βούτυρο με το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Έχει γλυκιά και καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες, τον μαϊντανό και το αλάτι, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
- Βάζουμε το βούτυρο σε διάφανη μεμβράνη, τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. και κλείνουμε την μεμβράνη στις άκρες, δημιουργώντας σχήμα καραμέλας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και όταν θέλουμε να προσθέσουμε σε φαγητό κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Το υπόλοιπο διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Αυτό το ήξερες
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αυτό το αρωματικό βούτυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πιάτα πουλερικών, αλλά και σε πιάτα ψαριών. Και στις δύο περιπτώσεις, το άρωμά του θα απογειώσει την γεύση του πιάτου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4660
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο