Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου....
Κουνουπίδι σαλάτα
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό κουνουπίδι (ζυγισμένο αφού καθαριστεί)
- 3 λίτρα περίπου νερό
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι, περίπου ¼ φλιτζ.
- Κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση ή σε φουντίτσες και το πλένουμε.
- Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός του).
- Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το κρυώνουμε.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα μας, αφού περιχύσουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. στο κουνουπίδι το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
1. Για να δείτε αν το κουνουπίδι είναι έτοιμο, τρυπήστε με πιρούνι τους τρυφερούς κορμούς του και όχι τον κεντρικό κορμό. Αν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμο.
2. Μην προσθέτετε αλάτι, λεμόνι και λάδι αν δεν πρόκειται να σερβίρετε αμέσως τη σαλάτα. Θα μαραθεί εντελώς.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 95175
Εμφανίσεις σήμερα: 24
Νέο σχόλιο