Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. σκόνη
- ζωμός λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελιές καλαμών ή θρούμπες για το σερβίρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. στο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών και προσθέτουμε τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με το μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., για περίπου 40 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, τις κόβουμε σε ζάρια.
- Σε σαλατιέρα, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε λεμόνι, πιπέρι ή αλάτι, αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή ή κρύα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22213
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο