Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Σπιτικά μπέργκερ
Υλικά συνταγής
για τα μπιφτέκια
- 500γρ. κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός και μοσχαρίσιος)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
για τα μπέργκερ
- 6 στρόγγυλα ψωμάκια ή ζαπατάκια
- 6 φέτες γκούντα
- 6 κ.γ. μουστάρδα
- 6 κ.γ. κέτσαπ
- 6 φέτες ντομάτα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζυμώνουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αυγό. Προσθέτουμε την φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και ξαναζυμώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC στο γκριλ και πλάθουμε τον κιμά σε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
- Αλοίφουμε με λίγο λάδι ένα ταψάκι και τα μπιφτέκια από πάνω και τα βάζουμε στον φούρνο. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε μια φορά για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια, βάζουμε στο καθένα κέτσαπ και μουστάρδα.
- Αφού βγάλουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε απευθείας πάνω στο ψωμάκι με την κέτσαπ και την μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε μια φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και σε πολύ μαλακή μορφή. ντομάτα και μια φέτα γκούντα. Κλείνουμε το μπέργκερ μας και το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Αυτό το ήξερες
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11236
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο