Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Ρολό κοτόπουλο με πατατούλες φούρνου
Υλικά συνταγής
για τα ρολά κοτόπουλου
- 4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
- 2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
- 4 μπαστουνάκια μικρά κασέρι ή γραβιέρα
- 4 φέτες μπέικον
- 2 κ.σ. βούτυρο με σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 4 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- ⅓ κ.γ. κάρυ
- ⅓ κ.γ. μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
για τις πατατούλες φούρνου
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια ο χυμός τους
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες να πάει παντού το μείγμα. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τις σκεπάζει και βάζουμε στο φούρνο στους 180 °C.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ρολάκιαΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Ακουμπάμε το στήθος με την πέτσα κάτω και χαράζουμε ελαφρά το κέντρο του στήθους μοιράζουμε το βούτυρο σκόρδου και τη μουστάρδα και τρίβουμε να πάει παντού. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και προσθέτουμε το μπέικον και τα λαχανικά. Τυλίγουμε σε ρολάκια και δένουμε με σπάγγο ή με οδοντογλυφίδες. Κρύβουμε κομματάκια βούτυρο ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας και αλείφουμε με το υπόλοιπο γύρω γύρω.
- Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. οι πατάτες μετράμε 15 λεπτά και βάζουμε ανάμεσα τους ή από πάνω τα ρολά κοτόπουλου. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε μια φορά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Όταν μαλακώσουν οι πατάτες και ροδοκοκκινήσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα ρολάκια περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς τα ρολάκια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Σερβίρουμε τις φέτες από το ρολό με πατατούλες και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 44649
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο