Πλένουμε καλά την σκέπη και την αφήνουμε σε ζεστό νερό (όχι καυτό) να απλώσει και να γίνει μια λεπτή μεμβράνη.
Φρυγαδέλι
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1-2 σκέπες αρνίσιες
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 μανιτάρι πορτομπέλο
- 4 φέτες ημίσκληρο τυρί
- 2 φέτες μπέϊκον
- 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για επάλειψη
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Απλώνουμε 2 κομμάτια διαφανή μεμβράνη στον πάγκο μας. Απλώνουμε στο καθένα από 2 φιλέτα κοτόπουλο ανοιχτά και χτυπημένα με σφυράκι. Τα καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τα αλείφουμε με την μουστάρδα. Προσθέτουμε στο καθένα ½ κ.γ. βούτυρο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστούνια λεπτά, το μανιτάρι σε φέτες και τις φέτες μπέικον και τυριού σε μπαστουνάκια. Μοιράζουμε τα υλικά μας στα δύο φιλέτα και κλείνουμε με την μεμβράνη ώστε να γίνουν τα φιλέτα ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Κλείνουμε την μεμβράνη σαν καραμέλα και βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο να βράσει για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τη σκέπη σε χλιαρό νερό να μαλακώσει. Βγάζουμε από τα ρολά κοτόπουλου τη μεμβράνη και τα τυλίγουμε με την σκέπη. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι, βάζουμε μέσα τα ρολά και τα αλείφουμε κι αυτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η σκέπη.
- Σερβίρουμε ζεστό κομμένο σε παχιές φέτες.
Αυτό το ήξερες
Τα φρυγαδέλια είναι ένα φαγητό που μαγειρεύουνε κυρίως το Πάσχα. Βασικό συστατικό του είναι το αρνί, που είναι και το κατεξοχήν αμνοερίφιο που «θυσιάζεται» στον βωμό του εποχικού εθίμου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9359
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο