Οι πατάτες εισήχθησαν στην Ευρώπη από την νότιο Αμερική τον 16ο αιώνα. Έγιναν όμως δημοφιλές προϊόν τουλάχιστον 150 χρόνια αργότερα της εισαγωγής τους.
Πατάτες γεμιστές
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλες πατάτες φούρνου ολόκληρες
- 4-5 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
- 100γρ. μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata. τριμμένο
- 200ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. μοσκοκάρυδο
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε στη μέση τις ψημένες πατάτες και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους, χωρίς όμως να χαλάσουμε το περίβλημα.
- Λιώνουμε ελαφρά με πηρούνι την ψίχα της πατάτας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κρέμα γάλακτος ή γάλα προσθέτουμε τόσο όσο να μην είναι στεγνό το μίγμα μας. Μοιράζουμε το μίγμα στις "θήκες" από τις πατάτες και γκραντινάρουμε στο φούρνο στους 200οC.
- Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, σαν ορεκτικό.
Αυτό το ήξερες
Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16497
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο