Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...
Κολοκύθα σουφλέ
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη ή πορτοκαλί καθαρισμένη
- ½ κιλό τυρί γκούντα
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζ. γάλα
- 200γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε, πλένουμε την κολοκύθα και την τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε να στραγγίσουν τα κομμάτια της, την αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά με την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Παρακολουθούμε μήπως πιει το νερό για να το συμπληρώσουμε. Όταν μαλακώσει τη στραγγίζουμε και τη μεταφέρουμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε τη γκούντα και τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Στρώνουμε τα υλικά καλά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το μοσχοκάρυδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η επιφάνεια. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13383
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο