Η διατροφική αξία των καρυδιών
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά, περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επισοδείων και του εμφράγματος, ενώ έχουν και αντικαρκινική δράση. Η κατανάλωση καρυδιών προσφέρει επίσης ποιοτικό ύπνο.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Καριόκες
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Σοκολατοειδή
Βιενέζικη βασιλόπιτα
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κέικ
Γιαννιώτικο
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Τρουφάκια με καρύδια και πραλίνα φουντουκιού
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Σοκολατοειδή
Ισλί της γιαγιάς
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Vegetarian, Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Μηλόπιτα με σμέουρα
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κέικ
Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες