Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο...
Τρουφάκια κάστανο
Υλικά συνταγής
- 400γρ. κάστανα βραστά
- ½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο
- 40γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 80γρ. αμυγδαλόψιχα
- 1 βανίλια
- 100γρ. κουβερτούρα (σε νιφάδες κατά προτίμηση)
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 25 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΚαβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα αμύγδαλα. Τα σπάμε σε μούλτι ελαφρά. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε πιατέλα ή δίσκο.
- Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα λιώνουμε. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκανάκι τα κάστανα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την βανίλια και την κουβερτούρα (αν χρησιμοποιούμε κουβερτούρα σε πλάκα την τρίβουμε σε τρίφτη).
- Ζυμώνουμε τα υλικά μας καλά να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια σε μέγεθος μικρού κάστανου και τα περνάμε από την αμυγδαλόψιχα.
- Βάζουμε τα τρουφάκιαΜικρά στρόγγυλα σοκολατένια γλυκίσματα τα οποία τυλίγονται με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο. σε χαρτάκια φοντάν και τα βάζουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το μείγμα και έπειτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13005
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο