Το σεβρ είναι κατσικίσιο τυρί
Το σεβρ φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του, το σέβρ μπορεί να έχει διαφορετική γεύση και υφή. Κάποιες ποικιλίες έχουν απαλή υφή, ήπια, βουτυρένια γεύση και άσπρο χρώμα, παρόμοιο με το τυρί κρέμα. Ποικιλίες με απαλή υφή μπορεί να έχουν και πικάντικη γεύση. Το σεβρ μακράς ωρίμανσης είναι αρκετά σφιχτό και έχει κίτρινο χρώμα. Έχει καταγωγή από τη Γαλλία, αλλά αν θέλουμε να επιμείνουμε ελληνικά υπάρχει το ελληνικό σεβρ Μετσόβου, καθώς και μεγάλη ποικιλία τυριών από κατσικίσιο γάλα.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Κριθαράκι κοκκινιστό με ψητό σέβρ
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ψιλά ζυμαρικά
Ψητό σεβρ
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Αλλαντικά Τυριά, Τυριά
Λαχανάκια Βρυξελλών με σεβρ μετσοβίσιο
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Τυρόπιτα με σεβρ μετσοβίτικο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες