Το σεβρ φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του, το σέβρ μπορεί να έχει διαφορετική γεύση και υφή. Κάποιες ποικιλίες έχουν απαλή υφή, ήπια, βουτυρένια γεύση και άσπρο...
Λαχανάκια Βρυξελλών με σεβρ μετσοβίσιο
Υλικά συνταγής
- 20-25 λαχανάκια βρυξελλών
- 10 φέτες μπέικον (μακρόστενες)
- 1 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
- 2 φλιτζ. ζωμός κότας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σάλτσα μορνέι
- 1 φλιτζ. σεβρ Μετσόβου τριμμένο
- 1-2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΤσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα ζεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζων νερό, ώστε να ξεφλουδίσει ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. τα λαχανάκια Βρυξελλών και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μορνέι. Προσθέτουμε στη σάλτσα και το σεβρ.
- Αλείφουμε με το βούτυρο 10 πυρεξάκια ατομικά και βάζουμε περιμετρικά 1 φέτα μπέικον στο καθένα.
- Στον πάτο βάζουμε λίγο ρύζι, από πάνω 2 λαχανάκια Βρυξελλών (ανάλογα με το μέγεθος), αλάτι πιπέρι και καλύπτουμε με την σάλτσα μορνέι.
- Βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ τα πυρεξάκια μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5068
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο