Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τηγανιά με λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή και λάιμ
Υλικά συνταγής
- 1 μπριζόλα χοιρινή
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 1 λουκάνικο τζουμαγιάς
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα του)
- 1 λάιμ κομμένο στα 8
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. κάρυ
- ⅓ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 κλαδάκι θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- αλάτι
Pygmalion
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε την μπριζόλα σε μικρά κομματάκια. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόδαδο τη μπριζόλα και μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε παχιές ροδέλες.
- Μόλις πάρουν χρώμα και τα λουκάνικα προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λάιμ, τα μπαχαρικά και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό λάιμ.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μείνει η τηγανιά μας με το λάδι της.
- Σερβίρουμε με κομμάτια γλυκολέμονου ενδιάμεσα.
Αυτό το ήξερες
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12030
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο