Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Μιξ κρεάτων στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό ανάμεικτα κρέατα (χοιρινό, μοσχάρι, κατσίκι) σε μεγάλα κομμάτια
- 3-4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα
- 2 καρότα
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτ. κρασί κόκκινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
- 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
- 6-8 κόκκους πιπέρι
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
aris950
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε τα κρέατα στο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα.
- Σβήνουμε με κρασί. Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και από πάνω τα 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέραΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με μείξη κατσικίσιου σε μικρές ποσότητες. Ωριμάζει για τρείς μήνες και τρώγεται σαν επιτραπέζιο, τριμμένο ή σαγανάκι. σε κύβους.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο περίπου 2 ώρες. Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 29636
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο