Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό με σέλινο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομματάκια
- 800γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 καυτερές πιπεριές
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
aris950
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε σε κομμάτια το σέλινο και το βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις 2 καυτερές ολόκληρες και την ντομάτα.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά και προσθέτουμε το σέλινο.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει με το φαγητό με το λάδι του (για περίπου 30 λεπτά).
Αυτό το ήξερες
Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που συναντάμε στην κουζίνα. Υπάρχουν δύο ποικιλίες: η μία με τη μεγάλη ρίζα, η γνωστή σελινόριζα που τρώγεται σε σαλάτες, σούπες και σε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3993
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο