Ραβδάκια με κασέρι για ουζομεζέ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό έτοιμο φύλλο για μπακλαβά
  • ½ κιλό κασέρι κομμένο σε ραβδάκια
  • Λίγο βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
  • Λάδι για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
  • 1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά) και κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
aris950
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες. Κάθε λωρίδα τη βουτυρώνουμε και τυλίγουμε το ραβδάκι στο φύλλο, το κλείνουμε και στα πλάγια (όπως τυλίγουμε ντολμαδάκια) για να μη χυθεί το κασέρι.
  2. Τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. ελάχιστα μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Λέγεται ότι η λέξη "μεζές", η οποία υιοθετήθηκε από την τουρκική "meze" προέρχεται στην πραγματικότητα από τη λέξη "μέζεα" η οποία στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει γεννητικά όργανα, σημεία στα ζώα που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες, αν τα καταψύξουμε πριν το τηγάνισμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3871 Εμφανίσεις σήμερα: 0