Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Κοκκινιστό μοσχαράκι με μανέστρα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κούπες μανέστρα
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3’. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 2 ποτήρια νερό, το πιπέρι, την πάπρικα, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη ζάχαρη.2
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το δεύτερο ποτήρι νερό (ζεστό).
- Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε 6 κούπες νερό (αν η σάλτσα είναι πάρα πολύ πηχτή, χωρίς υγρά, προσθέτουμε μισή κούπα επιπλέον).
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τη μανέστρα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ρίγανη και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
- Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε χωριστά την μανέστρα (εύκολο κριθαράκι) και να το ανακατέψουμε πριν το σερβίρισμα με το κρέας.
- Σερβίρουμε με σκληρό τυρί της αρεσκείας μας.
Αυτό το ήξερες
Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 23053
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο