Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Σγουρή σαλάτα με γευστικό dressing
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 1 ρίζα σγουρή σαλάτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 αγγουρι
- 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
για το dressing
- 3 φιλέτα αντζούγιας λιωμένα
- 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα)
- ⅓ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
- 2 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τη σαλάτα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το αγγούρι με πατατοκαθαριστή σε λεπτές λωρίδες και έπειτα στη μέση. Κρατάμε μερικές λωρίδες αγγουριού.
- Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το αγγούρι, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
- Ετοιμάζουμε το dressing. Σε μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα και το κεφαλοτύρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα το dressing, τις λωρίδες αγγουριού που κρατήσαμε στην άκρη και μερικές φουντίτσες άνηθο. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6950
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο