Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...
Τυροπιτάκια με ελιές και παπαρουνόσπορο
Υλικά συνταγής
- 1 φυλλο σφολιάτας
- 300γρ. τυρί φέτα
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 αυγά (1 ολόκληρο και 1 ασπράδι)
- 15 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
- 4 κ.σ. γάλα και λίγο ακόμη για άλειμμα
- 1 κ.σ. βούτυρο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη σε μπόλ. Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., προσθέτουμε τις ελιές κομμένες, το 1 αυγό χτυπημένο, το πιπέρι, την ρίγανη, και τις 4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά γέμιση. Χτυπάμε με πιρούνι το ασπράδι και αλείφουμε περιμετρικά κάθε κομμάτι. Κλείνουμε σε τρίγωνο.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί φούρνου και βάζουμε τα πιτάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε τα τυροπιτάκια με λίγο γάλα. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με παπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC, στον αέρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα τυροπιτάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε από το ταψί.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6173
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο