Η ρίγανη εδωδιμεί σε όλα τα ήπια κλίματα και κυρίως στην λεκάνη της μεσογείου. Ο δυνατός ήλιος βοηθάει στο καλύτερο και πιο έντονο άρωμα της ρίγανης.
Η ρίγανη έχει απολυμαντικές ιδιότητες και...
Λουκανοπιτάκια με φρέσκια ρίγανη
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 1 κλαδάκι ρίγανη
- λίγο γάλα για άλειμμα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 ασπράδι αυγού
- ½ ποσότητα σπιτική κέτσαπ
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα λουκάνικα για μερικά λεπτά και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο κρύο νερό. Τα κόβουμε στη μέση και έπειτα κατά μήκος. Ετοιμάζουμε την σπιτική κέτσαπ.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά σπιτική κέτσαπ, 1 κομμάτι λουκάνικο και 2-3 φυλλαράκια ρίγανη.
- Χτυπάμε με πιρούνι το ασπράδι και αλείφουμε στις άκρες τη σφολιάτα. Τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. κλείνοντας και από το πλάι το λουκανοπιτάκι.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί φούρνου και βάζουμε τα λουκανοπιτάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε τα λουκανοπιτάκια με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC, στον αέρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε από το ταψί.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7936
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο