Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τηγανιά στη γάστρα με κεφαλοτύρι
Υλικά συνταγής
- 2½ κιλά χοιρινή τηγανιά
- 1 κρεμμύδι λιωμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και την τηγανιά.
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για τουλάχιστον 5 ώρες τη τηγανιά με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Βαζουμε τη τηγανιά στη γάστρα με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μισή ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180oC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες και 1 τέταρτο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Μεταφέρουμε τη τηγανιά σε πυρέξ και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι.
Αυτό το ήξερες
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 43436
Εμφανίσεις σήμερα: 23
Νέο σχόλιο