Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα.
Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...
Πράσινη σαλάτα με ελαφριά σως μαγιονέζας
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 1 ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
- 10-15 ντοματίνια
- 3 αυγά βραστά
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
για τη σως
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. κέτσαπ
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 50ml ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα αυγά και τα καθαρίζουμε αφού κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση. Έπειτα πλένουμε και κόβουμε τη σαλάτα.
- Χτυπάμε με μιξερακι του καφέ τα υλικά για τη σως. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τη πράσινη σαλάτα με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., τα μισά ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τη σως. Από πάνω προσθέτουμε τα αυγά και μερικά ντοματίνια ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 78520
Εμφανίσεις σήμερα: 24
Νέο σχόλιο