Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...
Βινεγκρέτ κάρυ
Υλικά συνταγής
- 75ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στη μέση
- ½ κ.γ. κάρυ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- ½ κ.γ. λουίζα αποξηραμένη
- 25ml μηλόξυδο
- 1 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 100ml
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 3 λεπτά και τα αφαιρούμε από το κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή., τη λουίζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ποτήρι ή σέικερ το ελαιόλαδο από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με μιξεράκι του φραπέ τα υλικά να ομογενοποιηθούν εντελώς.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το συγκεκριμένο dressing ταιριάζει απόλυτα σε σαλάτες οσπρίων, ρυζιού και κινόα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5769
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο