Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Πιλάφι σπυρωτό και αρωματικό
Υλικά συνταγής
- 1 κούπα ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
- 2½ κούπες ζωμός λαχανικών
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- ¼ κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα (ως συνοδευτικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
1ος τρόπος
- Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. προσθέτουμε το ρύζι.
- Μόλις αρχίζει να βράζει το ρύζι, χαμηλώνουμε στο μισό τη θερμοκρασία και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Όταν έχει μείνει λίγος ζωμός, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά.
- Σερβίρουμε.
2ος τρόπος
- Ξεπλένουμε το ρύζι. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το ρύζι και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, τα φύλλα δάφνης, το κύμινο,αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16067
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο