Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Ρύζι μπασμάτι με αβοκάντο σαλάτα
Υλικά συνταγής
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
- 2 κούπες νερό ή ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο σε κομμάτια
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ηλιόσποροι
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- παξιμάδια ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεπλένουμε το ρύζι. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το ρύζι στο ελαιόλαδο (2 κουταλιές σούπας) και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
- Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά. , το καρότο, το κρεμμύδι, τον ηλιόσπορο, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Περιχύνουμε τα υλικά με τη σως και σερβίρουμε μαζί με το ρύζι (ή αν θέλουμε τα ανακατεύουμε) και παξιμάδια.
Αυτό το ήξερες
Ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία και οι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10649
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο