Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σπανάκι με ραπανάκια
Υλικά συνταγής
- 4 φλιτζ. σπανάκι
- 4 ραπανάκια κομμένα σε φέτες ή τριμμένα στον τρίφτη
- 3 κ.σ. λιναρόσπορος
- βινεγκρετ πορτοκαλιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και τα ραπανάκια. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το λιναρόσπορο και τη βινεγκρέτ. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Ο λιναρόσπορος είναι φυτικό προϊόν το οποίο περιέχει φαινόλες, Ω3, 6, 9 λιπαρά οξέα και την ουσία λιγνίνη. Είναι πλούσιος σε μαγγάνιο, διαιτητικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Β6, χαλκό και...
Τα ραπανάκια ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών. Έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φώσφορο και ψευδάργυρο. Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε νερό τα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7334
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο