Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.
Σέσκουλα σαλάτα με συκομαΐδα και φουντούκια
Υλικά συνταγής
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 10 λεπτές φέτες συκομαΐδα
- 3 κ.σ. φουντούκια
- 2 κ.σ. λιναρόσπορος
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
- βινεγκρέτ μελιού
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα σέσκουλα και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τα σέσκουλα μαζί με τη συκομαΐδα, τα φύλλα βασιλικού, τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι., τους ξηρούς καρπούς, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...
Η συκομαΐδα είναι αγαπημένος μεζές των Κερκυραίων. Φτιάχνεται απο αποξηραμένα, πολτοποιημένα σύκα και αρωματίζεται με μούστο, ούζο, λικέρ κουμκουάτ, γλυκάνισο και άφθονο πιπέρι. Μόνη της συνοδεύει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10805
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο