Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 500γρ. πατάτες baby ξεφλουδισμένες
- 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
- 500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα στα τέσσερα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100γρ. γραβιέρα σε κομμάτια (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε Σε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα λαχανικά και καλύπτουμε με ζεστό νεράκι μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσουν. Στο ενδιάμεσο, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί σε κύβους για να λιώσει.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9772
Εμφανίσεις σήμερα: 8
Νέο σχόλιο