Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.
Πατατοσαλάτα νηστίσιμη
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 3 κ.σ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 2 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
- 5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., το μπαχάρι και λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ,ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν αρκετά και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 51343
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο