Το πιπέρι καγιέν είναι σκόνη από αποξηραμένες πιπεριές τσίλι. Έχει έντονα καυτερή γεύση και κόκκινο ή καφεκόκκινο χρώμα. Το πιπέρι καγιέν είναι εξαιρετική πηγή β-καροτένιου, βιταμίνης Α και C. Όπως...
Πίτσα με φρέσκια μοτσαρέλα και πιπέρι καγιέν
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 350γρ. αλεύρι τύπου 00 για πίτσα
- 200ml νερό να μην είναι κρύο αλλά βρύσης
- 10γρ. αλάτι
- 1γρ. μαγιά νωπή
για τη γέμιση (για 1 πίτσα)
- 6-8 κ.σ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 4 φέτες ζαμπον
- ½ λουκάνικο τύπου Μυκόνου σε φέτες και καθαρισμένο εξωτερικά
- 1½ μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε μικρα κομμάτια
- 2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2 πίτσες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μεγάλη μπασίνα ή λεκάνη το νερό, το αλάτι, την μαγιά και 1 κουταλιά αλεύρι. Τα ανακατεύουμε με κουτάλα ή με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το αλεύρι και η μαγιά έχουν διαλυθεί εντελώς, τότε προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα. Συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό από το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το ένα χέρι και ζυμώνουμε κυκλικά, με προσοχή, από κάτω προς τα πάνω, πιέζουμε το ζυμάρι που φέρνουμε από πάνω με την παλάμη μας. Συνεχίζουμε το ζύμωμα χωρίς να σκίσουμε το ζυμάρι, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα της λεκάνης.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια (τον πάγκο της κουζίνας) και μεταφέρουμε το ζυμάρι εκεί. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα δύο χέρια για 15 λεπτά. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή με απαλή υφή και ελαστική. Θα καταλάβουμε οτι έχουμε φτιάξει πετυχημένο ζυμάρι άν πατάμε ελαφρά προς τα μέσα τη ζύμη και αυτή επανέρχεται.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα νωπό πανί και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 25-27οC περίπου για 2 ώρες.
- Αφού διπλασιαστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο ζυμαράκια (περίπου 200γρ. το καθένα). Τα ζυμώνουμε ελαφρά και τα ξανασκεπάζουμε για 4 ώρες. Ελέγχουμε ενδιάμεσα αν φουσκώνουν ικανοποιητικά και αν χρειαζεται μεταφέρουμε σε πιο ζεστό μέρος τα ζυμάρια (αν δεν φουσκώνουν) και σε πιο δροσερό (αν φουσκώνουν πολύ γρήγορα).
- Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή όταν θα πρέπει να της δώσουμε σχήμα. Την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια ή με τα δάχτυλα από το κέντρο προς τα έξω ώστε στο ψήσιμο να μην κάνει το ζυμάρι φουσκάλες στο κέντρο. Πιέζουμε δηλαδή ωστέ να είναι λεπτή (λιγότερο από 1 εκατοστό στο κέντρο) και περιμετρικά να έχει λίγο ζυμαράκι (ενάμιση με δύο εκατοστά), που θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε το ζυμάρι για 1 λεπτό στους 200οC και προσθέτουμε από πάνω τα υλικά της γέμισης. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. περιμετρικά το ζυμάρι, να λιώσει η μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. και όταν σηκώνουμε ελαφρά την άκρη να είναι ψημένο το ζυμάρι και από κάτω. Επειδή χρησιμοποιούμε φρέσκια μοτσαρέλα θα είναι ζουμερή η πίτσα και όχι στεγνή.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6597
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο