Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Κορμός ψυγείου
Υλικά συνταγής
- 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
- 400γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτιμπέρ
- 125γρ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 250γρ. μαργαρίνη
- 200γρ. καρύδια
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-15 κομμάτια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη και έπειτα προσθέτουμε το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα με μίξερ ή με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. πολύ μαλακή, αλλά όχι λιωμένη εντελώς και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα πτιμπερ σπασμένα με το χέρι και τα καρύδια σπασμένα ελαφρά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε λαδόκολλα και δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (ανάλογα με την ψύξη) και έπειτα είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13410
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο