Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Φιλετάκια κοτόπουλου με μπύρα και δενδρολίβανο
Υλικά συνταγής
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 μπύρα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- ⅛ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- αλάτι
- ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια, περίπου στο μέγεθος της παλάμης μας. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα Η διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά., ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μέλι, την μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και τα μπαχαρικά. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη μισή μπύρα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα φιλέτα σε σκεύος και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το δενδρολίβανο. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τα ψήσουμε. Τα τινάζουμε από την μαρινάδα και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν Ψήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Όταν τελειώσουμε με το σοτάρισμα ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη μπύρα και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα φιλετάκια και μαγειρεύουμε μαζί με την μπύρα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 21029
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο