Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Μπέργκερ με μαρμελάδα κρεμμύδι
Υλικά συνταγής
για τα μπιφτέκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 40ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 σφηνοπότηρο γάλα
- 1 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
για το σερβίρισμα
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- μαρμελάδα κρεμμύδι
- μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι.
- 4 φύλλα μαρούλι
- 4 φέτες τσένταρ
- πατάτες τηγανητές
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε 4 ισόπαχα μπιφτέκια. Τα πιέζουμε ώστε να είναι πλατιά.
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τα μπιφτέκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
- Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Θα χρειαστούν περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε τα ψωμάκια και αλείφουμε με μουσταρδομαγιονέζα. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια, μαρμελάδα κρεμμύδι, τσένταρΑμερικάνικο κίτρινο τυρί (το χρώμα του σχεδόν μοιάζει με πορτοκαλί). Εχει γεύση ελαφρώς πικρή., μαρούλι και προαιρετικά επιπλέον μουσταρδομαγιονέζα. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5554
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο