Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Χωριάτικη Ελληνική
Υλικά συνταγής
- 2 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές, ώριμες
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες ή κύβους
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- 6 ελιές
- 1 κ.γ. κάπαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κλωνάρια μαϊντανό (φύλλα)
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά.Κόβουμετις ντομάτες σε 6-8 κομμάτια.
- Αφαιρούμε τα φύλλα από τα κλωναράκια μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και τα φύλλα μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τους κύβους φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανο.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δεν βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6725
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο