Το μαρούλι έχει πολύ λίγες θερμίδες και συχνά οι διατροφολόγοι το χρησιμοποιούν στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.
Σαλάτα με προσούτο και σως σκόρδου
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- ½ μαρούλι, ανάλογα με τη ρίζα ή ½ σγουρή σαλάτα, ανάλογα με τη ρίζα
- 4 φέτες προσούτο
- 3 κ.σ. σως σκόρδου
- αλάτι
για τη σως
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη σως
- Καίμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, ώστε να πάρει μυρωδιά.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και αναμειγνύουμε το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά μας.
για τη σαλάτα
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας.
- ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με τη σως σκόρδου.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5378
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο