Πώς προέκυψε η καρμπονάρα;
Οι ανθρακωρύχοι (carbonari) στα βουνά του Λάτσιο της Ιταλίας βρήκαν αυτόν τον απλό τρόπο να νοστιμίζουν τα ζυμαρικά τους, αλλά και να τρώνε ένα φαγητό με πλούσια θερμιδική αξία για να αντέχουν τη σκληρή δουλειά.
Αργότερα κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου η συνταγή έγινε γνωστή και στους Ιταλούς που κατέφυγαν στα βουνά.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Καρμπονάρα
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Πίτσα καρμπονάρα
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Πίτες και Ζύμες, Πίτσες
Σπαγγέτι σαν καρμπονάρα
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες