Οι ανθρακωρύχοι (carbonari) στα βουνά του Λάτσιο της Ιταλίας βρήκαν αυτόν τον απλό τρόπο να νοστιμίζουν τα ζυμαρικά τους, αλλά και να τρώνε ένα φαγητό με πλούσια θερμιδική αξία για να αντέχουν τη...
Σπαγγέτι σαν καρμπονάρα
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. σπαγγέτι Νο6 (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
- 200γρ. μπέικον σε κύβους
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 80γρ. παρμεζάνα
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
- Στην κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, μέχρι να δέσουνΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Δε σπάμε τα ζυμαρικά.
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4198
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο