Η γαλομυζήθρα, είναι ένα τυρί που προέρχεται από την Κρήτη. Η διαδικασία παρασκευής του είναι η εξής: το γάλα μετατρέπεται σε τυρί με φυσική όξυνση, δηλαδή κόβει. Δύσκολα θα τη βρείτε...
Πίτες σφακιανές
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 σφηνοπότηρο τσικουδιά
- 1 σφηνοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
- 500γρ. γαλομυζήθρα χανιώτικη
- 2-3 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι Κρήτης (για το σερβίρισμα)
- 2-3 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
- λάδι για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας, κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Προσθέτουμε τη τσικουδιά, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το νερό ενώ ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να βγεί μαλακή προς μέτρια.
- Διαλύουμε τη μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως.. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, βάζουμε μία κουταλιά μυζήθρα σε κάθε μπαλάκι, κλείνουμε τη μυζήθρα μέσα στη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο περίπου όσο ένα μικρό πιάτο.
- Τηγανίζουμε σε λίγο αλλά καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα, τις γυρνάμε συχνά στο τηγάνι.
- Σερβίρουμε ζεστές περιχύνοντας με μέλι και σουσάμι.
Σφακιά
Κρήτη
Αυτό το ήξερες
Το θυμαρίσιο μέλι είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αφού πλάσετε τις πίτες, είναι καλό να τις βάλετε αμέσως στην κατάψυξη, ακόμα κι αν θέλετε να τις μαγειρέψετε το ίδιο βράδυ. Για να τις τηγανίσετε, τις βάζετε κατευθείαν από την κατάψυξη σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι (να μην είναι καυτό) και τις γυρίζετε μερικές φορές.
Αν θέλετε να τις ψήσετε φρέσκες (σε 1-2 ώρες), απλώστε τες σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί και σκεπάστε με μία βαμβακερή πετσέτα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7924
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο