Στην Ποντιακή κουζίνα δεν συναντάμε συχνά τη χρήση κρέατος στις συνταγές, αντίθετα χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη κυρίως τα τυροκομικά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Ανάμεσα στα...
Τσιριχτά
Υλικά συνταγής
- 500γρ. (περίπου)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500ml χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 30 γρ. μπυρομαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
- λάδι για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
- μέλι για το πασπάλισμα
- κανέλα για το πασπάλισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Ποντιακές συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κρατάμε 1 φλιτζάνι στην άκρη και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με το αλάτι,τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και όταν η ζύμη μας είναι αρκετά μαλακή, ένας σφιχτός χυλός, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Βάζουμε το μπόλικο λάδι να κάψει σε μια βαθιά κατσαρόλα. Παίρνουμε με το χέρι μας λίγη ζύμη και την περνάμε ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού έτσι ώστε να βγει σαν μπαλάκι. Την βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα. Τοποθετούμε τα τσιριχτά σε αποροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μέλι και κανέλα.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12888
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο