Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών...
Αχλάδια ψητά με σαντιγί
Υλικά συνταγής
για τα αχλάδια
- 4 αχλάδια
- 500ml κόκκινο κρασί
- 70γρ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 4-6 γαρύφαλλα
για τη σαντιγί
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι τους.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα αχλάδια μας και τα σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για περίπου 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.
- Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη μαζί μέχρι να πήξει.
- Σερβίρουμε ένα αχλάδι σε κάθε άτομο, βάζοντας σαντιγί σε πιάτο, το αχλάδι όρθιο και περιχύνοντας με τη σάλτσα που έχει απομείνει από το βράσιμο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7248
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο