Το μπουγιουρντί (η ρίζα της λέξης είναι τούρκικη) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Ελλάδας, αγαπητό στους Πολίτες, που είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στις πικάντικες γεύσεις. Το μπουγιουρντί...
Μπουγιουρντί
Υλικά συνταγής
- 200γρ.φέτα
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 5 φέτες πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ.ρίγανη
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και σε πολύ μαλακή μορφή. και την ανακατέβουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε μικρό πυρεξάκι ή πήλινο σκεύος.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 104409
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο